19/08/2019

GroenmoetjeDoen!

GMJDlogokl

In 2007 bleek dat bij de wijkraadpleging al 3 jaar op rij het groen in de wijk als belangrijkste onderwerp werd gezien. Daarom heeft de wijkraad besloten hier in 2008 extra aandacht aan te besteden met een GroenmoetjeDoen!-dag en een boek met dezelfde naam.

Dit was zo succesvol dat de Stichting GroenmoetjeDoen! is opgericht met een groep actief betrokken burgers die hart hebben voor het groen in hun wijk NO en in Utrecht. De stichting is betrokken bij het organiseren van de GroenmoetjeDoen!-dag op de tweede zondag van juni. Inmiddels is dit evenement overgenomen door andere wijken zoals Oost.

In 2016 vindt de negende GroenmoetjeDoen!-dag op 12 juni plaats. Thema: Groen-Blauw: Klimaatverandering: Hoe gaan we de verstening tegen in het kader van de klimaatverandering? Groene zelfbeheerders en volkstuinen laten zien hoe zij omgaan met risico op verstening van de stad en wateroverlast. Symposium, workshops en competitie wie heeft de mooiste tuin gerealiseerd. Meer informatie is te vinden op www.gmjd.nl

Betrokken wijkraadleden: Joyce Parlevliet